Fisk,  Lax

Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo

Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.

Skriv ut recept
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Portioner
portioner
Ingredienser
Marinerad laxfilé
Bulgursallad med citron och mynta
Srirachamayo
Portioner
portioner
Ingredienser
Marinerad laxfilé
Bulgursallad med citron och mynta
Srirachamayo
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka rödlök och chili fint och riv ingefäran. Blanda ihop med pressad lime, pressad apelsin, sesamolja och ketjap manis. Smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över hälften av marinaden och ställ in formen i kylskåp i cirka 30 minuter.
  4. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Låt den svalna något.
  5. Hacka tomater, persilja och mynta och strimla salladslöken. Blanda ihop grönsakerna och örterna med bulguren i en skål. Vispa ihop olivolja, pressad citron och två rivna klyftor vitlök och krydda dressingen med salt och peppar. Häll den sedan över bulgurblandningen och rör om. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
  6. Rör ihop majonnäs, srirachasås och en riven klyfta vitlök.
  7. Salta och peppra laxen lite extra och tillaga den i ugn i cirka 10-14 minuter. Hur lång tid det tar beror lite på ugnen och storleken på bitarna. Skeda sedan över resten av marinaden och servera med bulgursallad och en klick srirachamayo.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *