-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!
-
Tacopizza på libabröd
När det finns rester över från tacomiddagen, då blir det tacopizza! Med libabröd som botten har du en klockren middag klar på 20 minuter.
-
Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök
Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt.
-
Grymt god röra till kryddig korv
Den här röran med gurka och wasabi tillsammans med lite stark senap och rostad lök på en fin chorizo är så gott! Om du vill lyxa till det lite extra rekommenderas att satsa på hembakade korvbröd.
-
Två goda såser till räkor och kräftor
Färska skaldjur, goda såser och lite bröd och lyckan är gjord! Här är två enkla såser som passar perfekt till kräftskivan, men är lika goda till räkor.
-
Mumsiga smörrebröd
I min värld kan mackor absolut vara riktig mat. En varm sommardag räcker det gott som middagsmat. Här kommer tips på tre riktigt mumsiga smörrebröd. Tre smörgåsar var kan vara lagom om de äts som middag.
-
Nasi goreng med srirachakräm
Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.
-
God tonfiskröra till wrap
En härligt krämig tonfiskröra som blir extra matig av kokta ägg och får lite skönt sting av srirachasås. Jag använde den i en wrap tillsammans med rejält med Veckosallad. Snabbfixat och gott!
-
Portabelloburgare med magisk rödlök
Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.