Två mumsiga snittar med lax
Två riktigt goda varianter av laxsnittar, som dessutom är lätta att göra. Perfekt på ett buffébord eller till fördrinken.
Portioner |
snittar av vardera sort
|
Ingredienser
Gravlaxsnittar på knäcke
- 180 g gravad lax
- 2 msk färsk dill
- 0,5 rödlök
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm vitpeppar
- knäckebröd (välj en riktigt god och knaprig variant)
- creme fraiche
Varmrökt laxröra på kavring
- 200 g varmrökt lax
- 1 msk grov senap
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 0,25 äpple (välj ett stort rött äpple)
- 1 msk kapris
- 2 msk gräslök
- 1 ask kryddkrasse
- svartpeppar (nymalen)
Ingredienser
Gravlaxsnittar på knäcke
Varmrökt laxröra på kavring
|
|
Instruktioner
Gravlaxsnittarna
- Hacka lax, dill och rödlök. Blanda ihop med dijonsenap och vitpeppar och ställ röran i kylen i 1 timme. Lägg upp röran på bitar av ditt favoritknäckebröd och dekorera med en liten klick creme fraiche.
Snittarna med varmrökt lax
- Mosa laxen med en gaffel i en skål och blanda med senapssorterna och majonnäs. Klipp av toppen (det gröna) på kryddkrassen och tillsätt hälften i röran. Hacka äpple och gräslök och blanda ner det också tillsammans med kapris. Dra några varv med pepparkvarnen och ställ röran i kylen till servering. Lägg upp på bitar av kavring och dekorera med resterande smörgåskrasse.