-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Lättlagad asiatisk kyckling
Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Kryddiga edamamebönor
Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!
-
Asiatisk lax med räkor och citronaioli
Lättlagad lax med mycket smak av bland annat chili, ingefära och lime. Extra smarrigt blir det med en klick hemgjord citronaioli.
-
Fyllda pitabröd med färs och svamp
Väldigt snabbt och enkelt men riktigt vardagsgott. Varma pitabröd som fylls med en köttfärsröra med svamp, vitkål och krispiga solrosskott, sallad och en enkel sås med sweet chili.
-
Fräsch rostbiffsallad med asiatisk dressing
En riktigt fräsch och god sallad som går snabbt att laga. Vill du ha den vegetarisk så är det bara att skippa rostbiffen, den är god utan också.
-
Kyckling med julmustsås och rödkålssallad
Har du julrester kvar som du behöver göra av med? Här kan du få användning av rödkål och julmust utan att det smakar ett dugg juligt. Gott är det däremot!
-
Knäckiga skurna pepparkakor
Jag är ingen pepparkaksfantast, men de här är SÅ goda! Som en blandning mellan knäckiga bondkakor och pepparkakor. De är dessutom utomordentligt enkla att baka, men det är bra om degen får vila i kylskåp ett dygn innan utbakning och gräddning.