Glutenfritt,  Tillbehör

Supergod granola

granolaOm du inte brukar göra egen granola – börja genast! :). Det är enkelt och blir fantastiskt gott! Man kan ha i lite vad man vill i gryn-, nöt- och fruktväg. Jag gjorde en glutenfri variant.

Skriv ut recept
Supergod granola
granola
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
plåt
Ingredienser
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
plåt
Ingredienser
granola
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna grovt. Lägg i en bunke tillsammans med havregryn, boveteflingor, solrosfrön och pumpafrön.
  3. Blanda vatten, kanel, kardemumma, vaniljsocker, farinsocker, sirap, honung och solrosolja i en kastrull. Värm på svag värme så att det smälter samman (koka inte). Häll över gryn- och nötblandningen i bunken och blanda väl.
  4. Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills det har fått en fin gyllenbrun färg. Rör om med jämna mellanrum och ha koll så att det inte bränner.
  5. Låt granolan svalna och blanda sedan med russin och tranbär. Häll upp i en glasburk med lock i väntan på fantastiska frukostar! Granolan håller sig i cirka 2 veckor, sedan är det dags att göra ny.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *