Asiatisk lax med räkor och citronaioli
Lättlagad lax med mycket smak av bland annat chili, ingefära och lime. Extra smarrigt blir det med en klick hemgjord citronaioli.
Min godaste råkostsallad
I väntan på att mina egna grönsaker ska växa till sig har jag snöat in på råkostsallader av olika slag. Det här är den godaste jag har fått till hittills. Om du gillar lime, chili och nötter så kommer du att digga den här!
Fräsch rostbiffsallad med asiatisk dressing
En riktigt fräsch och god sallad som går snabbt att laga. Vill du ha den vegetarisk så är det bara att skippa rostbiffen, den är god utan också.
Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
Köttfärsfylld paprika med vitlökscrème, gratinerad aubergine och tabbouleh
Nu mognar alla grönsaker på en gång! Dagens middag blev en riktig skördefest med hemodlade tomater, gurka, paprikor, chili och små gulliga auberginer.
Indiska köttbullar med raita, papadums och kryddigt ris
Jag hittade ett fantastiskt bra recept på indiska köttbullar på bloggen Fridas food på ellematochvin.se att utgå ifrån. Tillsammans med en sval och god raita, vackert gult ris och färdiga papadums som man får till i micron på en minut blev det en härligt kryddig middag.
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili
Det är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Köttbullar kan användas till mycket. De här fläskfärsbullarna är kryddiga och goda, inte minst på ett grillat pestotäckt bröd och gratinerade med buffelmozzarella.
Lammfärsbiffar med tzatziki och löjligt god potatis
Lammfärsbiffar med fetaost och chili samsas med krämig och fräsch tzatziki och en löjligt god och krispig potatis med örter, vitlök och parmesanost. En härlig helgmiddag! Och än en gång, potatisen... Testa, den är ljuvlig!
Supergod japansk färs med asiatisk gurka
Det här receptet är inte mitt, så jag ska inte ta åt mig äran. Originalet hittade jag på Mitt kök, och kocken bakom heter Filip Poon. Men det är så bra att det tål att upprepas! I min version har det kompletterats med gurka med asiatiska smaker. Laga och njut!