-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!
-
Asiatisk lax med räkor och citronaioli
Lättlagad lax med mycket smak av bland annat chili, ingefära och lime. Extra smarrigt blir det med en klick hemgjord citronaioli.
-
Min godaste råkostsallad
I väntan på att mina egna grönsaker ska växa till sig har jag snöat in på råkostsallader av olika slag. Det här är den godaste jag har fått till hittills. Om du gillar lime, chili och nötter så kommer du att digga den här!
-
Lax med couscoussallad och kräftskagen
En riktigt god laxrätt som det tar högst en halvtimme att sno ihop. Kräftskagen bidrar med lite vardagslyxkänsla.
-
Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
-
Enkel fläderbål
Flädersaft, mineralvatten, isbitar och citrusfrukter är allt som behövs för en god och läskande alkoholfri bål.
-
Vegetariska vårrullar med god dipp
Krispiga och goda vårrullar får man enkelt till med färdig filodeg. Det här är en vegetarisk variant med quornfärs, glasnudlar och grönsaker, men quorn går fint att byta ut mot nötfärs för den som föredrar det.
-
Kryddig räkgryta med limeaioli
Snabblagat och med lite hetta - perfekt i sommarvärmen! Jag gjorde det riktigt lätt för mig och köpte skalade räkor. Just de handskalade i lake tycker jag fungerar bra i grytor, de maskinskalade smakar däremot ingenting. Men om du har ork så gör du såklart på färska räkor.