Matbröd

Snabbfrallor med flingsalt och blåbär

Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.

Skriv ut recept
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
frallor
Maträtt Frukost, Mellanmål
Portioner
frallor
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt blandningen bli fingervarm (37 grader).
  3. Smula ner jästen i en degbunke och häll lite av smör- och vattenblandningen över. Rör tills jästen löser sig och häll sedan i resten av vätskan.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt och honung och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Börja gärna med en lite mindre mängd vetemjöl och tillsätt mer vartefter. Rör till sist ner eventuella bär, russin eller nötter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma varje del till avlånga tillplattade limpor och dela varje limpa i sex delar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och låt frallorna jäsa i 20-30 minuter.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt.
  7. Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *