Tacopizza på libabröd

När det finns rester över från tacomiddagen, då blir det tacopizza! Med libabröd som botten har du en klockren middag klar på 20 minuter.

Portioner |
portion
|
Ingredienser
- 1 libabröd
- 125 g tacofärs
- 1 dl tacosås eller salsa
- 1,5 dl riven ost (tex mozzarella)
- 0,5 rödlök
- 0,25 röd paprika
- svartpeppar
- oregano
- 1 dl gräddfil
- 2 tsk majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk persillade
- 5 körsbärstomater
- 0,5 dl majskorn
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Plocka fram en ugnsplåt och täck med bakplåtspapper. Lägg på ett libabröd. Bred ut tacosås på brödet och lägg på tacofärs och strimlor av paprika och rödlök. Toppa med riven ost och strö lite svartpeppar och oregano över det hela. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 7-10 minuter, tills brödet och osten har fått fin färg.
- Medan pizzan gräddas är det gott att svänga ihop en enkel vitlökssås. Blanda gräddfil och majonnäs och pressa eller riv ner en vitlöksklyfta. Smaka av med persillade.
- Dela tomaterna i mindre bitar. Strö dem och majskornen över den färdiga pizzan och ringla över vitlökssåsen.

