-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Grymt god röra till kryddig korv
Den här röran med gurka och wasabi tillsammans med lite stark senap och rostad lök på en fin chorizo är så gott! Om du vill lyxa till det lite extra rekommenderas att satsa på hembakade korvbröd.
-
Världens godaste vitlöksbröd
Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.
-
Nasi goreng med srirachakräm
Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.
-
Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
-
Vegetariska vårrullar med god dipp
Krispiga och goda vårrullar får man enkelt till med färdig filodeg. Det här är en vegetarisk variant med quornfärs, glasnudlar och grönsaker, men quorn går fint att byta ut mot nötfärs för den som föredrar det.
-
Tagliatelle med lax och wasabi
Det här är en av mina absoluta favoriter bland snabba pastarätter. Den är krämig, smakrik och fantastiskt lättlagad. Receptet är för två personer, så öka på om ni är flera.
-
Kycklingfilé med pesto, pastasallad och kikärtssallad
Att äta kall mat är gott i värmen, men man vill ju samtidigt att det ska kännas matigt. Det gör det här! Ugnsbakad kycklingfilé i tunna skivor toppade med pesto, citron och mandel serveras med en riktigt god och örtig pastasallad med ost och soltorkade tomater och en kikärtssallad med grillad paprika och fetaost. Riktigt gott, och inte alls så svårt att göra!
-
Macka med smarrig kräftröra
Att laga mat till bara sig själv kan ju kännas lite segt. Eller så ser man det som en chans att göra något riktigt gott som ingen annan får smaka :). Till exempel en god macka med kräftröra smaksatt med lime, sweet chili och koriander. Ett fat med god frukt och bär blir en perfekt efterrätt.