Sallad med blåbär
Har du testat att ha blåbär i salladen? De söta bären är supergoda tillsammans med salt fetaost och syra från citron.
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
Mumsiga smörrebröd
I min värld kan mackor absolut vara riktig mat. En varm sommardag räcker det gott som middagsmat. Här kommer tips på tre riktigt mumsiga smörrebröd. Tre smörgåsar var kan vara lagom om de äts som middag.
2 x dipp till bröd
Att dippa bröd, eller stavar av grönsaker, är mysigt en ljummen sommarkväll. Den här kvällen blev det en kronärtskocksdipp och en hummus med soltorkad tomat. Eventuella rester fungerar fint att sätta in i kylen och använda som pålägg på morgondagens frukostmacka.
Ugnsstekta köttbullar med couscoussallad och myntayoghurt
Att steka köttbullarna i ugnen istället för i stekpanna är så smidigt! Dagens variant fylldes med fetaost och soltorkade tomater och åts till en couscoussallad med mycket grönsaker och krämig yoghurt med citron och mynta. Härlig sommarmat!
Asiatisk lax med räkor och citronaioli
Lättlagad lax med mycket smak av bland annat chili, ingefära och lime. Extra smarrigt blir det med en klick hemgjord citronaioli.
Citronmousse med hemgjorda mandelbiskvier och jordgubbar
Om du liksom jag gillar sötsyrliga saker tycker jag att du ska testa den här citronmoussen. Den har mycket citronsmak och är verkligen busenkel att göra. Små, sega mandelbiskvier och färska bär är gott till.
Somriga köttbullar med potatismos, gräddsås och citrongurka
Det finns inte mycket som slår hemlagade köttbullar och en god gräddsås. Den här varianten är kryddad med citron och timjan, vilket ger en lite sommarfräsch smak på hela härligheten. Receptet hittade jag på ICA, men i vanlig ordning har jag gjort om det en del.
Kycklingpasta med fetaost, citron och soltorkade tomater
Här kommer tips på en sån där riktigt snabb och härligt krämig pastasås som sitter som en smäck en hungrig kväll i veckan. Den passar dessutom alldeles utmärkt i matlådan dagen efter.
Portabelloburgare med magisk rödlök
Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.