Två kanonsillar för det lilla julbordet
Här kommer ett sista-minuten-tips på två riktigt goda sillar till julbordet: senapssill och västerbottenssill. Jag har gjort båda sillarna på ett paket 5-minuterssill vilket räcker utmärkt till oss som bara är tre personer på julafton, men det går givetvis att dubbla om ni är flera.
Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Senapssill
- 0,5 paket 5-minuterssill (210 g)
- 1,5 msk grov senap
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 msk sirap (ljus)
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 1 msk färsk dill
- salt
- vitpeppar
Västerbottensill
- 0,5 paket 5-minuterssill (210 g)
- 0,5 dl majonnäs (typ Hellmans)
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 0,75 dl västerbottensost (riven)
- 1 klyfta vitlök (eller en halv om det är stora klyftor)
- 0,5 msk dijonsenap
- chiliflakes
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Senapssill
Västerbottensill
|
|
Instruktioner
- Plocka fram två små bunkar och rör ihop ingredienserna till de båda såserna. Plocka sedan fram sillen och låt den rinna av. Skär eller klipp i så stora bitar du vill ha och vänd ner hälften av sillen i senapssåsen och hälften i västerbottenssåsen. Lägg upp i rena och fina burkar och du har toppengod sill till julbordet!