Suverän ugnspotatis med vitlökssmör
Skivor av fast potatis penslas med vitlökssmör och steks lite småknapriga i ugnen. Så gott! Passar till det mesta. Här hemma åt vi potatisen till stekta örtkryddade kycklingfiléer, sparris- och baconsallad (se recept här) och en klick köpe-bea. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba potatisarna rena, men behåll skalet på. Skär potatisen i cirka 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. De bör inte ligga på varandra.
- Smält smöret och tillsätt hackad persilja, två pressade vitlöksklyftor och lite salt och peppar. Pensla potatisskivorna på båda sidor med det smälta vitlökssmöret.
- Stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
3 Comments
Stina Yron Lund
Ska dom vändas efter halva tiden?
Jenny
Nej det behövs inte!
Nina
Bästa och godaste potatisen! Så supergott till allt! Tack för receptet 🤩!