-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm
Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!
-
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.
-
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!
-
Kycklingsallad med rostade rotfrukter
En ny favoritsallad! Den här kommer göras många gånger. Jag var lite lat och köpte färdiggrillad kyckling, vilket gjorde arbetsinsatsen minimal. I övrigt följde jag ett recept hos Gourmetmorsan, men minskade på mängden så att det blev lagom för tre. Ett gott bröd passar bra till.
-
Tacopizza på libabröd
När det finns rester över från tacomiddagen, då blir det tacopizza! Med libabröd som botten har du en klockren middag klar på 20 minuter.
-
Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En "vanlig" lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!
-
Wrap med hummus, halloumi och picklad rödlök
Salt halloumi, krämig hummus med soltorkad tomat, sötsyrlig rödlök och goda grönsaker samsas i den här wrappen. Köttfritt, nyttigt, snabbt och enkelt, men fyllt av härlig smak!
-
Couscoussallad med en massa godsaker
Åh vad gott det här blev! Jag passade på att gallra i pallkragarna och rostade små morötter och polkabetor med harissa. De åkte sedan ner i en ljummen sallad med fullkornscouscous, mandel, granatäppelkärnor, avokado och halloumi. Servera gärna med en dipp gjord på kronärtskocka. Vackert, nyttigt och gott!