• Fisk,  Lax

    Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi

    I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!

  • Kyckling,  Middag på max 30 minuter

    Lättlagad asiatisk kyckling

    Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.

  • Matbröd

    Snabbfrallor med flingsalt och blåbär

    Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.

  • Dessert

    Nyttig mjukglass med kardemumma och hallon

    Tärnad mango är perfekt att ha på lager i frysen, då går det alltid att slänga ihop en snabb och nyttig glass när det är varmt och suget gör sig påmint. Den här gången smaksatte jag glassen med mortlad kardemumma och vaniljpulver vilket gav den lite mangolassi-feeling.

  • Dessert,  Till fikat

    Himmelsk midsommartårta

    Jag kan tänka mig att Himmelsk jordgubbstårta från Fridas bakblogg är en av de absolut mest bakade tårtorna till midsommar, och jag förstår varför. Här är min variant, som skiljer sig från originalreceptet genom att jag lagt till rivet citronskal i bottnarna, ett lager vaniljkräm och lite extra jordgubbar och bakat den med tre bottnar istället för fyra. Så otroligt gott, även om man som jag inte är någon riktig tårtfantast.

  • Korv

    Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

    Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!