-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Chokladmuffins med banan
Fått ett par övermogna bananer över? Baka enkla men goda chokladmuffins till fikat! Choklad och banan är ju så gott ihop. Receptet ger tolv stora riktigt saftiga muffins.
-
Lättlagad asiatisk kyckling
Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.
-
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Nyttig mjukglass med kardemumma och hallon
Tärnad mango är perfekt att ha på lager i frysen, då går det alltid att slänga ihop en snabb och nyttig glass när det är varmt och suget gör sig påmint. Den här gången smaksatte jag glassen med mortlad kardemumma och vaniljpulver vilket gav den lite mangolassi-feeling.
-
Himmelsk midsommartårta
Jag kan tänka mig att Himmelsk jordgubbstårta från Fridas bakblogg är en av de absolut mest bakade tårtorna till midsommar, och jag förstår varför. Här är min variant, som skiljer sig från originalreceptet genom att jag lagt till rivet citronskal i bottnarna, ett lager vaniljkräm och lite extra jordgubbar och bakat den med tre bottnar istället för fyra. Så otroligt gott, även om man som jag inte är någon riktig tårtfantast.
-
Citron- och rosmarinkakor
Lättbakade småkakor som smakar Medelhavet och sommar! Det är en ganska stor sats, men det som inte går åt på en gång går utmärkt att frysa.
-
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm
Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!
-
Stora, saftiga blåbärsmuffins
Lite filmjölk i smeten och mycket blåbär gör susen. Riktigt saftiga och rejält tilltagna blåbärsmuffins som går snabbt och lätt att baka.