Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
Kryddiga edamamebönor
Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!
Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
Supergod japansk färs med asiatisk gurka
Det här receptet är inte mitt, så jag ska inte ta åt mig äran. Originalet hittade jag på Mitt kök, och kocken bakom heter Filip Poon. Men det är så bra att det tål att upprepas! I min version har det kompletterats med gurka med asiatiska smaker. Laga och njut!
Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker
Som kinamat, fast hemma och mycket godare! Ingredienslistan är ganska lång och det är en hel del hackande och skärande, men det var det värt.