-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Lättlagad asiatisk kyckling
Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Kryddiga edamamebönor
Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!
-
Färs med mynta, asiatisk gurka och wokade grönsaker
Här samsas massor av godsaker! Mynta, ingefära, chili, honung och lime bidrar till en härlig kombination av sötma, syra och hetta. En enkel rätt med härliga asiatiska smaker.
-
Supergod japansk färs med asiatisk gurka
Det här receptet är inte mitt, så jag ska inte ta åt mig äran. Originalet hittade jag på Mitt kök, och kocken bakom heter Filip Poon. Men det är så bra att det tål att upprepas! I min version har det kompletterats med gurka med asiatiska smaker. Laga och njut!
-
Kycklingwok med nudlar och krispiga grönsaker
Som kinamat, fast hemma och mycket godare! Ingredienslistan är ganska lång och det är en hel del hackande och skärande, men det var det värt.