Kycklingsallad med nobisdressing
Vad man är sugen på går verkligen i perioder. Just nu tycks jag ha snöat in på matiga sallader. Den här innehåller bland annat kyckling, fetaost, ägg, avokado och supergoda krutonger av kavring och toppas med en len nobisdressing.

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Kycklingen
- 3 kycklingfiléer
- 4 msk japansk soja
- 4 msk rapsolja
- 1 tsk chiliflakes
Dressingen
- 1 ägg
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
Salladen
- 4 ägg
- 4 skivor kavring
- 1 påse salladsblad (gärna blandade sorter)
- 15-20 coctailtomater
- 2 avokado
- 1 förpackning fetaost
- 0,5 kruka timjan
Ingredienser
Kycklingen
Dressingen
Salladen
|
![]() |
Instruktioner
- Strimla kycklingen och låt den marinera i soja, rapsolja och chiliflakes i kylen i cirka 1 timme. Stek den sedan i några minuter så att den är helt genomstekt och låt den kallna.
- Koka äggen i 8-9 minuter och låt dem också kallna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Medan ugnen värms upp är det dags att vispa ihop dressingen. Koka ägget i 3 minuter och spola det under kallt vatten. Knäck det sedan och gröp ur innehållet i en bunke. Mixa ägget slätt med stavmixer tillsammans med rödvinsvinäger, dijonsenap och en halv pressad vitlöksklyfta. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. När du tycker att dressingen är lagom tjock är det nog med olja. Smaka av med salt och peppar.
- Skär kavringen i munsbitar och rosta på bakplåtspapperklädd plåt i ugnen i cirka 15 minuter, tills de har blivit riktigt knapriga.
- Tärna avokado och fetaost och blanda i en salladsskål tillsammans med salladsblad, halverade tomater, klyftade kokta ägg, kavringen och kycklingen. Ringla dressingen över och toppa med hackad färsk timjan.

