Köttfritt,  Mingel och buffé,  Paj, pizza och pirog

Basilikapaj med avokadosallad

Basilikapaj med avokadosalladEn somrig middag med basilikadoftande paj toppad med pinjenötter och en god sallad på tomater, avokado och fetaost. Lite kallskuret, till exempel en god prosciutto, passar bra till för den som vill komplettera med kött. Pajen fungerar även fint som ett vegetariskt inslag på en buffé.

Skriv ut recept
Basilikapaj med avokadosallad
Basilikapaj med avokadosallad
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Pajen
Salladen
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Pajen
Salladen
Basilikapaj med avokadosallad
Instruktioner
Pajen
  1. Blanda ihop dinkel, smör och 0,75 dl kvarg till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och ställ in den i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Rosta pinjenötterna så att de får lite färg i en torr stekpanna.
  5. Strimla basilikan.
  6. Vispa ihop ägg, grädde och kvarg och tillsätt basilika, pressad vitlök, riven ost, salt och peppar. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och toppa med de rostade pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
Salladen
  1. Skär avokadon i bitar, dela tomaterna i halvor eller kvartar och strimla schalottenlöken fint. Lägg i en skål.
  2. Vispa ihop citronsaft, senap, olivolja, salt och peppar och häll över salladen. Toppa salladen med smulad fetaost.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *