Dessert,  Till fikat

Supersaftig riven äppelkaka


En småkladdig sockerkaka med rivet äpple och kanel och socker på toppen. Ät den som den är, eller med lite vaniljglass eller vaniljsås.

Skriv ut recept
Supersaftig riven äppelkaka
Riven äppelkaka
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
kaka
Ingredienser
Maträtt Efterrätt, Fika
Portioner
kaka
Ingredienser
Riven äppelkaka
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
  4. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i smeten.
  5. Riv äpplena grovt och blanda ner dem i smeten.
  6. Smöra och bröa en form och häll i sockerkakssmeten. Blanda ihop en matsked strösocker och en matsked kanel och sikta blandningen över smeten med exempelvis en tesil.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna, den här kakan är godast att äta kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *