-
Chokladmuffins med banan
Fått ett par övermogna bananer över? Baka enkla men goda chokladmuffins till fikat! Choklad och banan är ju så gott ihop. Receptet ger tolv stora riktigt saftiga muffins.
-
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.
-
Himmelsk midsommartårta
Jag kan tänka mig att Himmelsk jordgubbstårta från Fridas bakblogg är en av de absolut mest bakade tårtorna till midsommar, och jag förstår varför. Här är min variant, som skiljer sig från originalreceptet genom att jag lagt till rivet citronskal i bottnarna, ett lager vaniljkräm och lite extra jordgubbar och bakat den med tre bottnar istället för fyra. Så otroligt gott, även om man som jag inte är någon riktig tårtfantast.
-
Citron- och rosmarinkakor
Lättbakade småkakor som smakar Medelhavet och sommar! Det är en ganska stor sats, men det som inte går åt på en gång går utmärkt att frysa.
-
Stora, saftiga blåbärsmuffins
Lite filmjölk i smeten och mycket blåbär gör susen. Riktigt saftiga och rejält tilltagna blåbärsmuffins som går snabbt och lätt att baka.
-
Busenkel rabarberkaka
Det här är nog den mest lättbakade kakan man kan tänka sig. Du behöver inte ens tänka på disken, allt rörs ihop i kastrullen du smälter smöret i. Men gott blir det! Kakan är god till fikat precis som den är, eller med en klick vaniljsås. Om du inte gillar kardemumma så struntar du helt enkelt i den, det blir bra ändå. Eller testa att toppa med kanel istället.
-
Saftigaste äppelkakan med mandelmassa och citron
Det här måste vara den godaste äppelkaka jag bakat någon gång. Saftig, söt utan att bli sliskig och med lite sälta från rostade mandlar med havssalt. Och så med mycket äpple, både i smeten och på toppen. Kakan är supergod att äta precis som den är, med vaniljsås eller med en klick vaniljglass.
-
Minikladdkakor med vaniljglass
Som små minikladdkakor, eller kladdkakor i småkaksformat, är de här ljuvligt goda chokladkakorna jag hittade recept på hos Fredriks fika. De är väldigt goda att äta som de är, eller som här, tillsammans med vaniljglass och chokladkolaströssel.
-
Pannkakor med morot, dill och kalkonbacon
Sugen på att variera pannkakorna en smula? Här är en aningens nyttigare variant med rivna morötter och färsk dill i smeten som jag hittade på bloggen elinaomickesmat.se och var tvungen att testa. Supergott! Knaprigt kalkonbacon och lingonsylt smakade finfint till.
-
Saffransbullar med vaniljkräm
Saftiga bullar med mycket saffranssmak och en härlig vaniljkräm i mitten. Dessutom är de söta att se på, och går förstås alldeles utmärkt att frysa.