-
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm
Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!
-
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.
-
Kycklingsallad med rostade rotfrukter
En ny favoritsallad! Den här kommer göras många gånger. Jag var lite lat och köpte färdiggrillad kyckling, vilket gjorde arbetsinsatsen minimal. I övrigt följde jag ett recept hos Gourmetmorsan, men minskade på mängden så att det blev lagom för tre. Ett gott bröd passar bra till.
-
Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika
Det här är en riktig vardagsräddare, krämig med härliga smaker och sköter sig helt själv i ugnen. Arbetsinsatsen är max 5 minuter.
-
Sallad med blåbär
Har du testat att ha blåbär i salladen? De söta bären är supergoda tillsammans med salt fetaost och syra från citron.
-
2 x suveräna sommarsallader
Det här är perfekt sommarmat för mig - enkla men smakrika sallader och så något gott från charkdisken till. Den här varma sommarkvällen bjöd på den italienska brödsalladen panzanella, en sallad på cantaloupemelon och fetaost och lite flatrökt skinka. Till det serverade jag bröd och två goda dippsåser.
-
2 x dipp till bröd
Att dippa bröd, eller stavar av grönsaker, är mysigt en ljummen sommarkväll. Den här kvällen blev det en kronärtskocksdipp och en hummus med soltorkad tomat. Eventuella rester fungerar fint att sätta in i kylen och använda som pålägg på morgondagens frukostmacka.
-
Ugnsstekta köttbullar med couscoussallad och myntayoghurt
Att steka köttbullarna i ugnen istället för i stekpanna är så smidigt! Dagens variant fylldes med fetaost och soltorkade tomater och åts till en couscoussallad med mycket grönsaker och krämig yoghurt med citron och mynta. Härlig sommarmat!
-
Sallad med squash, fetaost och hasselnötter
Den här salladen är nästan onödigt god. Jag gjorde den som tillbehör till rester av gårdagens potatisgratäng och färdig rostbiff från delikatessdisken. Den skulle även passa finfint som ett köttfritt inslag på en buffé, eller som en lätt och fräsch lunch.
-
Piroger med fetaost och spenat
Piroger är kul att baka tycker jag. Perfekt att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.