Matbröd

Supersnabba frallor

Snabba frallorTermometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!

Skriv ut recept
Supersnabba frallor
Snabba frallor
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
frallor
Ingredienser
Maträtt Frukost, Mellanmål
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
frallor
Ingredienser
Snabba frallor
Instruktioner
  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen har löst upp sig.
  2. Blanda i salt, sirap, rapsolja och 10 dl av vetemjölet. Den sista decilitern går åt till utbakning. Arbeta ihop till en kladdig deg i assistent eller med elvispens degkrokar.
  3. Häll ut degen på väl mjölat bakbord och knåda den en liten stund. Dela degen i tolv eller tretton lika stora bitar. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Sätt in plåten mitt i en kall ugn och sätt värmen på 200 grader. Frallorna kommer nu att jäsa under tiden ugnen värms upp för att sedan gräddas. Låt dem stå tills de har fått fin färg, i cirka 30 minuter.
  5. Ät dem gärna nybakade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *