Korv

Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!

Skriv ut recept
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatis, rödbetor och morötter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och krydda med rejält med persillade. Ringla över olivolja och blanda runt så att allt blir täckt av kryddor och olja. Ställ in plåten mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Skär under tiden rödlök, paprika, champinjoner och korv i ganska grova bitar. Lägg på det också på plåten och blanda runt. Tillsätt lite mer persillade och olivolja om det känns som om det behövs. Sätt in plåten mitt i ugnen igen i cirka 20 minuter, eller tills alla grönsaker känns lagom mjuka.
  4. Mixa ihop färskost och fetaost till en fin kräm. Med stavmixer är det snabbt gjort. Smaka av fetakrämen med honung och svartpeppar.
  5. Toppa korv- och grönsaksplåten med färsk timjan. Ät och njut tillsammans med en rejäl klick fetakräm.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *