Potatissallad med dijon, äpple och cornichoner
Med solen kommer ett sug efter sommarmat! Den här krämiga potatissalladen fungerar fint till kallrökt lax och annan rökt fisk, och förstås till rostbiff och annat kallskuret.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 800 g potatis (färskpotatis eller delikatesspotatis)
- 1 rödlök
- 10-15 cornichoner
- 1 äpple (syrligt)
- 2 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs (typ Hellmans)
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 0,5 kruka gräslök
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka potatisen och låt den kallna. Skär den i bitar.
- Hacka lök, skala och hacka äpple och skiva cornichonerna.
- Blanda ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap och tillsätt lök, äpple och cornichoner. Smaka av smeten med salt och peppar och vänd sedan ner potatisen. Klipp färsk gräslök över det hela,