Fläsk,  Glutenfritt

Glutenfri fläskpannkaka med lingon och råkostsallad

Glutenfri fläskpannkakaEn god och enkel vardagsmiddag som är riktigt lättlagad. Jag hade en matgäst som inte äter gluten idag, så det fick bli en vetefri variant med glutenfri mjölmix. Vi tyckte allihop att den var lika god som den vanliga gjord på vetemjöl, även om den blir lite tunnare. Salladen på morötter, vitkål och purjolök är ett supergott tillbehör.

Skriv ut recept
Glutenfri fläskpannkaka med lingon och råkostsallad
Glutenfri fläskpannkaka
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Fläskpannkakan
Råkostsalladen
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Fläskpannkakan
Råkostsalladen
Glutenfri fläskpannkaka
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla baconet och stek det lite knaprigt. Lägg i botten på en smord ugnsform.
  3. Vispa ihop mjölet och bakpulvret med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet, och vispa sist i äggen. Häll över baconet i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  4. Strimla vitkålen (tex med en osthyvel) och riv morötterna grovt. Strimla purjolöken fint. Lägg i en skål och blanda ihop. Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, honung och lite salt och peppar och häll dressingen över salladen,
  5. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och råkostsalladen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *