Glutenfri fläskpannkaka med lingon och råkostsallad
En god och enkel vardagsmiddag som är riktigt lättlagad. Jag hade en matgäst som inte äter gluten idag, så det fick bli en vetefri variant med glutenfri mjölmix. Vi tyckte allihop att den var lika god som den vanliga gjord på vetemjöl, även om den blir lite tunnare. Salladen på morötter, vitkål och purjolök är ett supergott tillbehör.
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Råkostsalladen
- 1 klyfta vitkål (ca en fjärdedels huvud)
- 3 morötter (stora)
- 1 dm purjolök
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Råkostsalladen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla baconet och stek det lite knaprigt. Lägg i botten på en smord ugnsform.
- Vispa ihop mjölet och bakpulvret med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet, och vispa sist i äggen. Häll över baconet i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
- Strimla vitkålen (tex med en osthyvel) och riv morötterna grovt. Strimla purjolöken fint. Lägg i en skål och blanda ihop. Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, honung och lite salt och peppar och häll dressingen över salladen,
- Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och råkostsalladen.
2 Comments
Astrid Burgmann
Hej! Hur ger man en recension? Jag provade denna igår och tyckte det var ett väldigt bra recept på många sätt. Skulle vilja ge den ett omdöme, så den åker upp lite i sökfiltret.
Jenny
Hej! Kul att du gillade receptet! Någon direkt betygsättning finns inte, men det går utmärkt att kommentera recepten här och berätta vad man tycker.