Saftigt glutenfritt filmjölksbröd
Att baka glutenfritt bröd är inte alltid det roligaste. Degen blir ofta kladdig och lite svårarbetad. Då är det skönt med ett sånt här recept. Bara att röra ihop alla ingredienser, hälla över i en brödform och skjutsa in i ugnen. Mycket enklare kan det inte bli. Dessutom blir det riktigt gott!
Tillagningstid | 2 timmar |
Portioner |
limpa
|
Ingredienser
- 1,5 dl majsmjöl
- 8 dl havremjöl
- 1 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1,5 msk chiafrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl blandade nötter (tex valnötter, mandel och hasselnötter)
- 7 dl filmjölk (3%)
- 0,5 dl sirap (mörk)
- 1 äpple (syrligt)
- 1 dl solrosfrön (till topping)
- 1 tsk olivolja (till formen)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka nötterna och grovriv äpplet. Smörj en brödform med lite olivolja.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, sirap och äpple och rör runt så att allt blandas ordentligt. Häll över smeten i brödformen och strö över solrosfrön.
- Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda tills brödet inte längre är kladdigt i mitten (känn med en sticka). Jag hade mitt inne i 1,5 timme, men ha lite koll. Det kan gå snabbare i din ugn.