Snabb pasta med pesto, kyckling och spenat
Så enkelt, men vansinnigt gott. En perfekt pasta en ruggig vardagskväll framför tv:n!
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 2-3 kycklingfiléer
- 1 msk smör
- 1 rödlök
- 3 klyftor vitlök
- 50 g soltorkade tomater
- 2 påsar babyspenat (ca 130 g)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag hade mellangrädde)
- 0,5-1 dl pesto
- 2 dl parmesanost (färskriven)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Putsa kycklingfiléerna och skär dem i strimlor eller bitar.
- Hacka rödlöken, vitlöken och de soltorkade tomaterna och riv parmesanosten.
- Stek kycklingen i smör i ett par minuter, tills den är nästan genomstekt. Låt rödlöken fräsa med en stund.
- Tillsätt vitlök, soltorkade tomater och babyspenat och låt det fräsa tills spenaten har sackat ihop. Tillsätt sedan grädde och pesto. Låt det puttra ihop i några minuter.
- Ta stekpannan från plattan och rör i ungefär hälften av den rivna parmesanosten (spara resten till servering). Smaka av med salt och svartpeppar och blanda såsen med nykokt pasta.