Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En ”vanlig” lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!
Portioner |
stora portioner, eller 6 mer normala
|
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 500 g kycklingfärs
- 1 msk olivolja
- 3 tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk grönsaksfond
- 2 tsk basilika (torkad)
- 1,5 msk tomatpuré
- 0,5 msk balsamvinäger
- 4 soltorkade tomater
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 4 dl creme fraiche (jag tog hälften fet creme fraiche och hälften lättcreme fraiche)
- 1 burk pesto (ca 190 g)
- salt
- svartpeppar
- 150 g riven ost (gärna en lagrad, smakrik variant)
- 1 klump mozzarella
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka rödlök, vitlök, tomater och soltorkade tomater.
- Fräs rödlök, vitlök och kycklingfärs i olivolja i cirka 5 minuter. Se till att färsen blir finfördelad och inte bildar för stora klumpar.
- Tillsätt hackade tomater, vatten, grönsaksfond, basilika, tomatpuré, balsamvinäger, soltorkade tomater, salt och peppar. Låt det hela puttra i 5-10 minuter.
- Rör ihop creme fraiche och pesto och smaka av med salt och peppar.
- Bred ut ett tunt lager pestokräm i botten på en form och varva sedan med lasagneplattor och kycklingfärs toppad med lite av den rivna osten. Avsluta med ett lager pestokräm. Lägg på tunna skivor av mozzarellan och toppa med resten av den rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en god sallad.