Kyckling,  Sallader

Storfavoriten caesarsallad

CaesarsalladDet är något med kombinationen knaprigt bacon, mör kyckling och knastrigt bröd som man aldrig tröttnar på. Och dressingen förstås, den är oslagbar!

Skriv ut recept
Storfavoriten caesarsallad
Caesarsallad
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Caesardressing
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Salladen
Caesardressing
Caesarsallad
Instruktioner
Salladen
  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och grillkrydda och stek dem ett par minuter på båda sidor i smör eller olja. Lägg över dem i en form och efterstek i ugnen i cirka 10 minuter (kolla så att de är genomstekta). Lägg åt sidan och låt svalna något.
  2. Höj värmen på ugnen till 225 grader. Skiva baguetten ganska tunt (ca 0,5 cm) och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över cirka 2 matskedar olivolja och toppa med den finrivna parmesanosten. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden har fått fin färg, 5-10 minuter.
  3. Klipp baconet i bitar och knaperstek i stekpanna. Lägg över det på en tallrik med rejält med hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
  4. Grovstrimla romansalladen, dela tomaterna i halvor eller kvartar och strimla rödlöken. Lägg i en stor skål.
  5. Skär kycklingen i ganska tunna skivor och lägg i salladen. Tillsätt också krutongerna och strössla över baconet. Avsluta med hyvlad parmesanost och servera med den supergoda caesardressingen.
Caesardressing
  1. Hacka sardellfiléerna riktigt fint. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *