Storfavoriten caesarsallad
Det är något med kombinationen knaprigt bacon, mör kyckling och knastrigt bröd som man aldrig tröttnar på. Och dressingen förstås, den är oslagbar!
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Salladen
- 2 kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- grillkrydda
- 1 paket bacon
- 0,5 baguette
- 2 msk olivolja
- 4 msk parmesanost (finriven)
- parmesanost (hyvlad)
- 1 kruka romansallad
- 10-15 coctailtomater (tex Romantica, de smakar tomat även på vintern)
- 0,5 rödlök
Caesardressing
- 3-4 sardellfiléer (raka)
- 1 klyfta vitlök (liten, pressad)
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
- 0,5 citron (pressad saft)
- 0,5 tsk worcestershiresås
- 1,5 msk kallt vatten
- 0,5 dl parmesanost (finriven)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Salladen
Caesardressing
|
|
Instruktioner
Salladen
- Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och grillkrydda och stek dem ett par minuter på båda sidor i smör eller olja. Lägg över dem i en form och efterstek i ugnen i cirka 10 minuter (kolla så att de är genomstekta). Lägg åt sidan och låt svalna något.
- Höj värmen på ugnen till 225 grader. Skiva baguetten ganska tunt (ca 0,5 cm) och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över cirka 2 matskedar olivolja och toppa med den finrivna parmesanosten. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden har fått fin färg, 5-10 minuter.
- Klipp baconet i bitar och knaperstek i stekpanna. Lägg över det på en tallrik med rejält med hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
- Grovstrimla romansalladen, dela tomaterna i halvor eller kvartar och strimla rödlöken. Lägg i en stor skål.
- Skär kycklingen i ganska tunna skivor och lägg i salladen. Tillsätt också krutongerna och strössla över baconet. Avsluta med hyvlad parmesanost och servera med den supergoda caesardressingen.
Caesardressing
- Hacka sardellfiléerna riktigt fint. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.