Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin och ljuvlig dragonsås
Så enkelt och så gott! Jag använde bara morötter och potatis den här gången, men vill man lägga till exempelvis palsternacka eller rödbetor så fungerar det utmärkt. Det viktiga är såsen – den är ljuvlig!
Tillagningstid | 50 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Dragonsåsen
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 1,5 msk dragon (färsk, hackad)
- 0,75 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Dragonsåsen
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatis och morötter. Halvera morötterna på längden och dela potatisarna i lite grova klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin och salt och ringla över olivolja. Blanda runt ordentligt och stek sedan mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk och allt har fått lite fin färg.
- Mixa ihop ett ägg, senap, vinäger, pressad vitlök och dragon med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera rotfrukterna och såsen med en god sallad, rökt skinka eller rostbiff i skivor eller stekt halloumi.