Köttfritt,  Tillbehör

Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin och ljuvlig dragonsås

Potatis och morötter med dragonsåsSå enkelt och så gott! Jag använde bara morötter och potatis den här gången, men vill man lägga till exempelvis palsternacka eller rödbetor så fungerar det utmärkt. Det viktiga är såsen – den är ljuvlig!

Skriv ut recept
Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin och ljuvlig dragonsås
Potatis och morötter med dragonsås
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 50 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rotfrukterna
Dragonsåsen
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 50 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rotfrukterna
Dragonsåsen
Potatis och morötter med dragonsås
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och morötter. Halvera morötterna på längden och dela potatisarna i lite grova klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin och salt och ringla över olivolja. Blanda runt ordentligt och stek sedan mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk och allt har fått lite fin färg.
  3. Mixa ihop ett ägg, senap, vinäger, pressad vitlök och dragon med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Servera rotfrukterna och såsen med en god sallad, rökt skinka eller rostbiff i skivor eller stekt halloumi.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *