Vegoburgare med portabello och halloumi
Att experimentera med vad man kan stoppa i ett hamburgerbröd är kul. Här blev det en köttfri burgare med portabello, halloumi, parmesanost, grillad squash och dilldressing. Inte alls så dumt! Passar som en lätt middag. Den som är riktigt hungrig behöver nog käka två, eller komplettera med pommes eller klyftpotatis.

Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
burgare
|
Ingredienser
Burgarna
- 3 portabellosvampar
- 1 förpackning halloumi
- 0,75 dl parmesanost (färsk, riven)
- 0,25 squash
- 3 hamburgerbröd
- 0,5 gul lök (i skivor)
- salladsblad
- olivolja
- salt
Dressingen
- 1 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag tog 15%)
- 0,5 dl majonnäs (typ Hellmans)
- 1 dl färsk dill
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Burgarna
Dressingen
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär bort foten på portabellosvamparna och fyll hattarna med skivor av halloumi. Riv parmesanosten och strö den över. Lägg svamparna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Hacka dillen och blanda med creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar,
- Skiva squashen i knappt 5 mm tjocka skivor. Hetta upp en grillpanna med olivolja och grilla squashen på båda sidor. Salta och lägg åt sidan.
- Hetta upp ny olivolja och stek hamburgerbröden i grillpannan så att de får lite färg och blir härligt knapriga,
- Montera burgarna: salladsblad, dressing, de ostfyllda svamphattarna, den grillade squashen och skivad gul lök. Sedan är det bara att hugga in!

