-
Sallad med blåbär
Har du testat att ha blåbär i salladen? De söta bären är supergoda tillsammans med salt fetaost och syra från citron.
-
Två goda såser till räkor och kräftor
Färska skaldjur, goda såser och lite bröd och lyckan är gjord! Här är två enkla såser som passar perfekt till kräftskivan, men är lika goda till räkor.
-
Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker
En smidig och god middag där grönsaker och kött lagas samtidigt i ugnen. Fläskfilén som fylls med pesto, soltorkade tomater och västerbottenost och lindas in i bacon och blir saftig och fin.
-
Portabelloburgare med magisk rödlök
Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.
-
Pankopanerad torskfilé med krispig potatis och curryremoulad
Färsk torskfilé stekt krispig med panko, en krämig curryremoulad med kokt ägg och äpple och riktigt god ugnsstekt potatis.
-
Bakad potatis med god skinkröra
Lite retro, och fortfarande lika gott som på 90-talet. Förutom till bakpotatis så passar röran fint som fyllning i en macka eller wrap.
-
Cobbsallad med kyckling
En härlig sallad som man blir riktigt mätt av. Jag tycker att den är lika god som den mer kända storasystern caesarsallad.
-
Pastasallad med räkor, dillpesto och arrabiatadressing
Det har blivit många varianter av pastasallader den här heta sommaren. Den här med räkor, fetaost, diverse grönsaker och en god dillpesto med mandel är en riktig höjdare. Som dressing slängde jag ihop en enkel kallsås som fick smak av Icas Pesto arrabiata med soltorkade tomater, paprika och chili.
-
Torskrygg med bacon, räkor och dillpotatismos
En gräddig sås med vitt vin, dijonsenap och smakrik västerbottenost sätter tonen på den här torskrätten. Ett gott potatismos smaksatt med dill passar alldeles utmärkt till.
-
Ört- och vitlöksfyllda champinjonhattar
Bacon är gott, champinjoner är gott. Kombinera det med en färskoströra med vitlök och färska örter och du får ett riktigt gott tillbehör - kanske till grillat?