Portabelloburgare med magisk rödlök
Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Karamelliserad rödlök
- 4 st rödlök
- 1 msk smör
- 1 msk rapsolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk honung (flytande)
- 1 msk vatten
- salt
- svartpeppar
Burgaren
- 4 portabellosvampar
- 2 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 3 msk gräslök (finhackad)
- salt
- svartpeppar
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad
- 2 tomater
Ingredienser
Karamelliserad rödlök
Burgaren
|
|
Instruktioner
- Skiva rödlöken och stek den lite mjuk och glansig på medelvärme i smör och rapsolja. Tillsätt vatten, vinäger och honung och låt det puttra i några minuter tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop majonnäs, riven ost, pressad citronsaft och pressad vitlök till ostaiolin.
- Värm hamburgerbröden i ugnen.
- Skär bort foten från portabellosvamparna. Stek hattarna i rapsolja med undersidan ner i ett par minuter. Rör under tiden ihop smör med gräslök, salt och peppar. Vänd på svamparna och lägg en klick av smöret i varje hatt. Låt dem steka ett par minuter till tills svampen är mjuk och smöret har smält.
- Montera burgarna med aioli, sallad, tomat, den karamelliserade rödlöken och portabellon. Gott och lättlagat!