Köttfritt

Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök

Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!

Skriv ut recept
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med att pickla löken. Blanda ihop ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och rör runt så att sockret löser sig helt. Ställ det åt sidan medan du skivar rödlöken ganska tunt och lägger i en skål. Häll lagen över löken när den svalnat något och ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter eller tills det är dags att äta.
  2. Mosa avokadon lite grovt. Pressa i en vitlöksklyfta och saften från limen. Hacka tomaten och rör ned även den. Smaka av röran med salt och svartpeppar.
  3. Bland ihop majonnäs och srirachasås.
  4. Skär halloumin i cirka 0,5 cm tjocka skivor och stek osten på båda sidor i olivolja i ganska het stekpanna. Den ska få fin färg och lite krispig yta.
  5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med avokadoröran, chilimajon, picklad rödlök och rostad lök.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *