Soppa

Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost

Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.

Skriv ut recept
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Maträtt Huvudrätt
Portioner
rejäla portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Portioner
rejäla portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka rödlök och vitlök ganska fint. Fräs löken i olivolja i en kastrull. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg. Tillsätt timjan och basilika och låt kryddorna fräsa med i någon minut.
  2. Tillsätt vitt vin, tomater, vatten, grönsaksfond och socker. Låt soppan småputtra i cirka 30 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt soppan koka upp igen. Klipp under tiden kalkonbaconet i mindre bitar och stek det riktigt knaprigt och mumsigt.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan toppad med baconbitarna och smulad fetaost.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *