Köttfritt,  Mingel och buffé,  Paj, pizza och pirog

Piroger med fetaost och spenat

Piroger är kul att baka tycker jag, och perfekta att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.

Piroger är kul att baka tycker jag. Perfekt att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.

Skriv ut recept
Piroger med fetaost och spenat
Piroger med fetaost och spenat
Portioner
piroger
Ingredienser
Portioner
piroger
Ingredienser
Piroger med fetaost och spenat
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka löken till fyllningen. Fräs den i lite olja i en stekpanna i några minuter. Tillsätt babyspenaten och fräs i ett par minuter till, tills spenaten har "vissnat". Strimla de soltorkade tomaterna och låt dem fräsa med i någon minut. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan så länge så att blandningen svalnar. Tillsätt då smulad fetaost.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Lägg i skivor av smöret och häll över det kokande vattnet. Rör ihop till en smidig deg. Dela degen i 10 delar. Tryck ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Degen klibbar inte och är elastisk och fin, så det går enkelt att göra med händerna. Lägg en klick fyllning på varje rundel och vik över degen. Nyp ihop degen så att fyllningen inte kan rinna ut. De ska se ut ungefär som små calzone.
  4. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg uppvispat med lite vatten. Strö sesamfrön över pirogerna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de har fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *