Köttfritt,  Middag på max 30 minuter

Indisk gryta med halloumi och spenat

Indisk halloumigrytaNä men hallå vad det här var gott! En kryddig vegetarisk gryta som blir riktigt matig tack vare halloumin. Servera gärna med basmatiris, naanbröd eller papadums (båda varianterna går att köpa färdiga i de flesta livsmedelsaffärer) och en god raita. Recept på raita hittar du här.

Skriv ut recept
Indisk gryta med halloumi och spenat
Indisk halloumigryta
Maträtt Huvudrätt
Kök Indiskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Indiskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Indisk halloumigryta
Instruktioner
  1. Skala schalottenlöken och skär den i små klyftor. Skala och skiva vitlöken och skala och riv ingefäran. Skala morötterna och skär dem i slantar.
  2. Fräs schalottenlök, vitlök, ingefära och morötter i olivolja i en gryta tillsammans med tomatpuré och garam masala. Låt det fräsa i ett par minuter.
  3. Skär tomaterna i bitar och häll i grytan. Tillsätt även krossade tomater, vin, sambal oelek, en smulad grönsaksbuljongtärning och grädde. Låt grytan puttra på medelvärme i cirka 10 minuter, tills morötterna har mjuknat men fortfarande har en lite krispig kärna.
  4. Skär under tiden halloumin i skivor och stek i olivolja på hög värme. Den ska få fin färg och en lite härligt knaprig yta.
  5. Vänd ner spenaten i grytan och tillsätt till sist den stekta halloumin. Servera med basmatiris, naan eller papadums och en fräsch raita.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *