Köttfärs,  Paj, pizza och pirog

Fancy kebabpizza

KebabpizzaIdag åt jag mitt livs första kebabpizza. Jag hade hemgjort kebabkött i frysen och tänkte att det nu var hög tid att testa den mest svenska av pizzor. Jag gräddade på baksten, och det blev supergott!

Skriv ut recept
Fancy kebabpizza
Kebabpizza
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
runda pizzor
Ingredienser
Pizzadeg
Tomatsås
Pizzatopping
Kebabsås
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
runda pizzor
Ingredienser
Pizzadeg
Tomatsås
Pizzatopping
Kebabsås
Kebabpizza
Instruktioner
  1. Börja med tomatsåsen, som blir bäst om den får svalna innan den läggs på pizzan. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt lagerblad, hackad persilja, salt och peppar. Koka såsen ”simmig” i cirka 17 minuter utan lock på ganska svag värme. Rör om då och då. Smaksätt med olivolja, honung, pressad vitlök och lite vin. Rör om och koka någon minut till.
  2. Så till pizzadegen. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser och rör ihop till en lite kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 45 minuter.
  3. Nu är det dags att sätta på ugnen på maxtemperatur (på min ugn blev det 250 grader) och samtidigt sätta in din baksten på galler ganska långt ner i ugnen. Om du inte har en baksten så går det givetvis bra att grädda på plåt. Sätt då in plåten i ugnen cirka 15 minuter innan du börjar grädda så att plåten blir ordentligt varm.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till kebabsåsen i en skål. Låt såsen stå i kylskåp till servering.
  5. Häll ut pizzadegen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två runda bullar och låt dem jäsa oövertäckta på bakbordet i cirka 20 minuter till. Kavla sedan ut till två runda pizzor, så tunt du kan utan att degen spricker. Lägg över pizzabottnarna på varsitt bakplåtspapper.
  6. Lägg ett tunt lager tomatsås på pizzorna och lägg sedan på rejält med ost. Sedan är det dags för kebabköttet, paprikan och löken.
  7. Grädda pizzorna en i taget på bakplåtspapper på baksten eller het plåt. Mina var klara på knappt 10 minuter, men håll lite koll, det kan gå både snabbare och ta längre tid beroende på ugnen. Lyft gärna lite på pizzan och kika på hur den ser ut undertill, degen ska vara helt genomgräddad.
  8. Strö lite torkad oregano över pizzorna om du gillar det. Skär i bitar och toppa med strimlad isbergssallad och kebabsås.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *