Hemgjord aioli
Att göra egen aioli är inte alls svårt, och tar bara typ 5 minuter. Jag blandar ut min med creme fraiche eftersom jag helt enkelt tycker att den blir godare så. Ett måste till fiskgryta!

Tillagningstid | 5 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1,25 dl rapsolja
- 0,25 dl olivolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl creme fraiche (34 procent)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Kör snabbt ihop äggulor, dijonsenap och vinäger med stavmixer. Tillsätt sedan olja, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Kör med mixern tills du har en fast och fin majonnäs. Vänd ner creme fraiche, pressa i vitlök och smaka av med lite salt och peppar.

