• Hamburgerbröd
  Matbröd

  Hamburgerbröd med potatis

  Att ha hembakta hamburgerbröd i frysen inför sommarens alla grillkvällar är inte dumt. De här innehåller bland annat kokt potatis och blev riktigt fluffiga och goda. En sats ger 14 fina bröd (eller 12 i mitt fall eftersom hunden norpade två i ett obevakat ögonblick).

 • Havrebröd
  Matbröd

  Lättbakade havrebröd

  Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.

 • Snabba frallor
  Matbröd

  Supersnabba frallor

  Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!

 • Rosmarinbröd
  Matbröd

  Rosmarinbröd på manitoba cream

  Perfekta bröd att ha i frysen och göra goda mackor på till vårens utflykter och picknickar! Man kan nog baka dem på vilket vetemjöl som helst, men jag testade att använda Manitoba cream och fick för mig att det gjorde dem extra goda.