Hemgjord kebab
Låt dig inte avskräckas av att köttet till den här kebaben tar fyra timmar i ugnen – där sköter det sig helt själv och du kan ägna dig åt något festligare. Servera med en god kebabsås med Fanta, eller med orientdressing.
Tillagningstid | 4,5 timmar |
Passiv tid | 4 timmar |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Kebabköttet
- 500 g blandfärs
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 msk oregano
- 1 msk paprikapulver
- 1,5 msk spiskummin
- 3 klyftor vitlök (pressade)
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk lökpulver
- 1,5 msk potatismjöl
God kebabsås med Fanta
- 2 dl gräddfil
- 1 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 3 msk majonnäs (typ Hellmans)
- 0,5 dl Fanta (apelsin)
- 1 klyfta vitlök (pressad)
- 0,5 msk chilisås
- 0,5 tsk sambal oelek
- 0,5 krm cayennepeppar
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Kebabköttet
God kebabsås med Fanta
|
|
Instruktioner
Kebabköttet
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Ner med alla ingredienserna i en bunke och blanda riktigt väl.
- Forma färsen till en kompakt rulle, ca 7 cm i diameter och klä in den i dubbla lager aluminiumfolie. Lämna ändarna öppna så att köttsaften kan rinna ut. Lägg rullen på en plåt och sätt in mitt i ugnen i cirka 3 timmar. Stäng sedan av värmen och låt rullen stå kvar i ugnen i ytterligare en timme.
- Nu kan du antingen låta rullen svalna och ställa in den i kylen till dagen efter eller moffa i dig kebaben direkt. När det är dags att äta så skär du flagor av köttet med en vass kniv. Om köttet är kallt så fräser du på det lite snabbt i olivolja i en stekpanna.
- Servera i pitabröd tillsammans med grönsaker och en god kebabsås. Om det blir något över så går köttet utmärkt att frysa.
God kebabsås med Fanta
- Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna såsen stå i kylskåp ett par timmar innan servering.