Köttfärs

Hemgjord kebab

KebabLåt dig inte avskräckas av att köttet till den här kebaben tar fyra timmar i ugnen – där sköter det sig helt själv och du kan ägna dig åt något festligare. Servera med en god kebabsås med Fanta, eller med orientdressing.

Skriv ut recept
Hemgjord kebab
Kebab
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 4,5 timmar
Passiv tid 4 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Kebabköttet
God kebabsås med Fanta
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 4,5 timmar
Passiv tid 4 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Kebabköttet
God kebabsås med Fanta
Kebab
Instruktioner
Kebabköttet
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Ner med alla ingredienserna i en bunke och blanda riktigt väl.
  3. Forma färsen till en kompakt rulle, ca 7 cm i diameter och klä in den i dubbla lager aluminiumfolie. Lämna ändarna öppna så att köttsaften kan rinna ut. Lägg rullen på en plåt och sätt in mitt i ugnen i cirka 3 timmar. Stäng sedan av värmen och låt rullen stå kvar i ugnen i ytterligare en timme.
  4. Nu kan du antingen låta rullen svalna och ställa in den i kylen till dagen efter eller moffa i dig kebaben direkt. När det är dags att äta så skär du flagor av köttet med en vass kniv. Om köttet är kallt så fräser du på det lite snabbt i olivolja i en stekpanna.
  5. Servera i pitabröd tillsammans med grönsaker och en god kebabsås. Om det blir något över så går köttet utmärkt att frysa.
God kebabsås med Fanta
  1. Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna såsen stå i kylskåp ett par timmar innan servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *