-
Snabblagad kyckling med tomater, örter och parmesan
En perfekt vardagskyckling - snabblagad men med mycket god smak. Och den smakade alldeles utmärkt dagen efter också, så laga gärna så att det räcker till en matlåda.
-
Cannelloni med ricotta och spenat
En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.
-
Tomatsallad med gremolata
Jag är på konstant jakt efter goda sallader som tillbehör till maten. Den här varianten passar bra när man vill ha en sallad med mycket smak. Vitlök, citron, persilja och parmesanost, och så olivolja förstås. Mums!
-
Ljuvlig bolognese på högrev
Det här är nog den godaste pastarätt jag vet. Rustikt, mustigt och helt enkelt alldeles galet gott. Det krävs en hel del hackande, men när det väl är gjort så sköter bolognesen sig själv i grytan. Och resterna går inte av för hackor om det blir något över. Testa!
-
Snabb pasta med pesto, kyckling och spenat
Så enkelt, men vansinnigt gott. En perfekt pasta en ruggig vardagskväll framför tv:n!
-
Köttbullar med fetaost och hemkokt tomatsås
Nu är tomaterna som allra finast, så passa på att frossa! När du har ätit dig mätt på färska tomater kanske den här hemkokta tomatsåsen med mumsiga köttbullar kan vara något.
-
Fyllda kycklingfiléer med svamprisotto och långbakade tomater
Magiskt goda kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater, basilika och marinerad vitlök blir tillsammans med en krämig risotto en riktig festmåltid. Söta och smakrika tomater är pricken över i!
-
Carbonara-ish
Inte mycket drar igång så heta diskussioner i olika matforum som vad en äkta spagetti carbonara ska innehålla. Min variant lever inte upp till äkthetskraven, men lika glad är jag för det. Den är nämligen supergod!
-
Italienska köttbullar med tomatsås
Om man var tvungen att välja ut fem rätter som man skulle leva på resten av livet så tror jag att italienska köttbullar skulle finnas med på min lista. Det här är mat som jag verkligen kan längta efter.
-
Capricciosa med pizzasallad
Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.