Köttbullar med stuvade makaroner
Ibland är det klassiska det allra godaste. De här köttbullarna blir supergoda och passar perfekt till krämiga stuvade makaroner. Vardagslyx!
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Stuvade makaroner
- 500 g gammaldags idealmakaroner
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Ingredienser
Stuvade makaroner
|
|
Instruktioner
- Blanda ströbröd, grädde och senap och låt det svälla i en bunke i 5-10 minuter. Rör om emellanåt.
- Hacka löken riktigt fint. Stek den lätt i smör så att den mjuknar utan att ta färg.
- Blanda ner löken och övriga ingredienser till köttbullarna i ströbrödssmeten. Krydda med salt och peppar. Provstek gärna en liten köttbulle och smaka av så att du är nöjd med kryddningen. Rulla sedan små köttbullar med blöta händer (smeten är ganska lös). Stek köttbullarna i två omgångar i en rejäl klick med smör. Lägg över de genomstekta bullarna i en form och varmhåll i ugnen på 100 grader.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Förbered stuvningen under tiden. Smält smöret i en kastrull och ta det från plattan. Vispa ner mjölet i smöret till en klumpfri smet. Tillsätt lite av mjölken och vispa slätt. Häll sedan i resten av mjölken, salt och peppar och ställ tillbaka på plattan. Låt stuvningen småkoka under omrörning i uppåt 10 minuter.
- Rör ner hälften av stuvningen i pastan och rör om. Fyll på med mer stuvningen tills du känner dig nöjd med konsistens och krämighet. Servera med de smaskiga köttbullarna, grönsaker och ketchup för den som vill!