Köttfärs,  Lamm

Lammköttbullar med couscous och extra krämig baba ganoush

Lammköttbullar med couscous och baba ganoushLite nordafrikanska smaker värmer i vårkylan. Köttbullarna och couscousen är snabblagade, men baba ganoushen kräver lite förberedelsetid. Här har jag gjort den extra krämig genom att blanda den med färskost. Gott!

Skriv ut recept
Lammköttbullar med couscous och extra krämig baba ganoush
Lammköttbullar med couscous och baba ganoush
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Baba ganoush
Cosucous
Lammköttbullar
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Baba ganoush
Cosucous
Lammköttbullar
Lammköttbullar med couscous och baba ganoush
Instruktioner
Baba ganoush
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
    Baba ganoush
  2. Skär ett par snitt i auberginerna. Lägg dem på bakplåtspapper i ugnen och låt dem rostas i cirka 1 timme. Vänd på dem efter halva tiden. Ta ut och låt dem svalna.
  3. Dra av skalet från auberginerna och hacka fruktköttet grovt. Mixa tillsammans med pressad vitlök, färskost, tahini och citronsaft till en slät kräm. Smaka av med salt och ställ i kyl till servering. Om du vill kan du toppa röran med lite olivolja, hackad persilja eller chili.
Couscous
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötterna och dela dem i bitar. Skär rödlöken i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter.
  3. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen, men tillsätt gurkmeja i kokvattnet så får couscousen en härlig gul färg.
  4. Blanda couscousen med de rostade morötterna och löken, citron och hackade örter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lammköttbullarna
  1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna utom olivoljan. Rulla köttbullar med blöta händer (smeten är lite kladdig). Stek i olivolja tills de är genomstekta, cirka 10 minuter.
  2. Servera köttbullarna med couscous och baba ganoush.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *