Glutenfria raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Min plastpappa Leffe är grym på att göra raggmunkar. Han gör dem på havremjöl, vilket gör att de fungerar finfint även för den som inte äter gluten. De serveras givetvis med knaprigt salt fläsk och rårörda lingon. Så gott!
Tillagningstid | 40 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3 dl havremjöl
- 7,5 dl mjölk (3%)
- 4 ägg
- 1,5 tsk salt
- 4-5 st potatis (stora, av fast sort)
- 400 g rimmat sidfläsk (i skivor)
- rårörda lingon
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Vispa ihop havremjöl och mjölk. Tillsätt lite mjölk i taget. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt efter varje ägg.
- Skala potatisen och riv den grovt och rör ner den i smeten.
- Stek raggmunkarna i smör i varm panna så att de får fin färg och blir lite härligt frasiga i kanterna.
- Knaperstek fläsket i en annan panna i lite smör.
- Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.