Fläsk,  Glutenfritt

Glutenfria raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon

Raggmunk med stekt fläsk och lingonMin plastpappa Leffe är grym på att göra raggmunkar. Han gör dem på havremjöl, vilket gör att de fungerar finfint även för den som inte äter gluten. De serveras givetvis med knaprigt salt fläsk och rårörda lingon. Så gott!

Skriv ut recept
Glutenfria raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Instruktioner
  1. Vispa ihop havremjöl och mjölk. Tillsätt lite mjölk i taget. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt efter varje ägg.
  2. Skala potatisen och riv den grovt och rör ner den i smeten.
  3. Stek raggmunkarna i smör i varm panna så att de får fin färg och blir lite härligt frasiga i kanterna.
  4. Knaperstek fläsket i en annan panna i lite smör.
  5. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *