Fläsk,  Mackor

Banh mi – härlig vietnamesisk street food

Banh miVid första anblicken låter den här mackan kanske lite märklig. Men sammantaget ger ingredienser som leverpastej, srirachasås, majonnäs, picklade grönsaker och kryddig fläskkarré en superbaguette som kanske kan vara världens godaste.

Skriv ut recept
Banh mi - härlig vietnamesisk street food
Banh mi
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
mackor
Ingredienser
Fläskkarrén
Picklade grönsaker
Till servering
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
mackor
Ingredienser
Fläskkarrén
Picklade grönsaker
Till servering
Banh mi
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att pickla grönsakerna. Skär rättika och morötter i tunna stavar. Häll vatten, ättiksprit, socker och salt i en kastrull och värm så att sockret löses upp. Häll lagen över grönsaksstavarna, täck över skålen och ställ in den i kylskåp fram till servering.
  3. Skär fläskkarrén i 1-2 centimeter stora kuber. Riv vitlök och ingefära fint. Blanda med soja, honung, vitvinsvinäger och lite salt och peppar i en ugnsform med lock och lägg i fläskkarrébitarna. Rör om, sätt på locket och ställ in mitt i ugnen i cirka 1 timme. Ta sedan av locket och låt köttet steka i ugnen i ytterligare 30 minuter.
  4. Skiva gurkan, strimla salladslöken och grovhacka koriandern.
  5. Dela baguetterna i portionsstora bitar och stek dem med snittytorna ner i en grillpanna med olivolja i någon minut, bara så att de får en lite grillad knaprig yta. Bred leverpastej och majonnäs på bröden och fyll dem med kött, picklade grönsaker, gurka, salladslök och koriander. Toppa med lite god srirachasås.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *