Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili

Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomater och chiliDet är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!

Skriv ut recept
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomater och chili
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomater och chili
Instruktioner
  1. Klipp bacon i bitar och hacka lök, vitlök och chili. Dela champinjonerna i mindre bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Knaperstek baconet. Lägg över på en tallrik med en rejäl hög hushållspapper och låt det rinna av. Ställ åt sidan så länge.
  4. Fräs champinjonerna i ett par minuter. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili och stek tills löken har mjuknat. Häll i creme fraiche, grädde och soja och låt såsen småputtra i ett par minuter.
  5. Riv parmesanosten, hacka örterna och dela tomaterna i halvor. Rör ner cirka 0,5 dl av parmesanosten i såsen och spara resten till servering. Tillsätt tomathalvorna, baconet och de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera med en grönsallad och riven parmesan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *