Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili
Det är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 2 paket bacon
- 250 g champinjoner (färska)
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 0,5-1 röd chili
- 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag hade lätt)
- 1,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag hade 36%)
- 0,5 msk soja (kinesisk)
- 1,5 dl parmesanost
- 10 körsbärstomater
- 0,5 dl hackade färska örter (ta dina favoriter, tex timjan, persilja, oregano, basilika)
- salt
- svartpeppar
- spagetti
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Klipp bacon i bitar och hacka lök, vitlök och chili. Dela champinjonerna i mindre bitar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Knaperstek baconet. Lägg över på en tallrik med en rejäl hög hushållspapper och låt det rinna av. Ställ åt sidan så länge.
- Fräs champinjonerna i ett par minuter. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili och stek tills löken har mjuknat. Häll i creme fraiche, grädde och soja och låt såsen småputtra i ett par minuter.
- Riv parmesanosten, hacka örterna och dela tomaterna i halvor. Rör ner cirka 0,5 dl av parmesanosten i såsen och spara resten till servering. Tillsätt tomathalvorna, baconet och de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera med en grönsallad och riven parmesan.