Fläsk,  Pasta,  Sallader

Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan

PastasalladJag gillar när sallader toppas med något knaprigt, något som bryter av litegrann. Om du har lite vitt bröd över så testa att göra fattigmansparmesan! Tillsammans med en god hemgjord rhode island-dressing och de knapriga brödsmulorna så blir pastasalladen en riktig höjdare.

Skriv ut recept
Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan
Pastasallad
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 1 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Dressing
Rhode island
Fattigmansparmesan
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 1 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Dressing
Rhode island
Fattigmansparmesan
Pastasallad
Instruktioner
  1. Börja med att koka pastan. Häll den avrunna pastan i en stor skål.
  2. Vispa ihop rapsolja, rödvinsvinäger, salt, svartpeppar och hackade örter till dressingen. Häll den över pastan och blanda runt. Låt pastan svalna helt i rumstemperatur, det tar cirka 30 minuter.
  3. Koka äggen cirka 8-9 minuter och låt dem kallna.
  4. Finchacka den röda paprikan och persiljan till rhode island-dressingen. Blanda ihop gräddfil, majonnäs och chilisås och smaka av med salt och sherry. Rör ned paprika och persilja och ställ dressingen i kyl till servering.
  5. Smula brödet till fattigmansparmesanen, för hand om du vill ha lite grövre bitar eller i matberedare om du vill ha det finsmuligt. Hetta upp rejält med olivolja i en stekpanna och häll i brödsmulorna. Rosta tills olivoljan sugits upp av brödet och smulet har fått en fin färg. Salta och peppra. Häll smulorna på en tallrik med hushållspapper så blir du av med överflödigt fett.
  6. Skär kassler och ost i kuber, körsbärstomater i halvor och äggen i halvor eller klyftor. Finstrimla rödlöken. Blanda ner grönsaker, ägg, kött och ost i pastan och strö de stekta brödsmulorna över. Servera med rhode island-dressingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *