Glutenfritt,  Matbröd

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbrödGlutenfritt bröd är inte det roligaste att baka tycker jag. För kletigt. Men det är förstås kul när det blir bra! De här hamburgerbröden uppskattades av familjens glutenfria medlem.

Skriv ut recept
Glutenfria hamburgerbröd
Glutenfria hamburgerbröd
Maträtt Tilltugg
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
bröd
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
bröd
Ingredienser
Glutenfria hamburgerbröd
Instruktioner
  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till 37%. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt fiberhusk, rör om ordentligt och låt svälla i 10 minuter.
  2. Tillsätt salt och socker och hälften av mjölet. Arbeta kraftigt i assistent eller med elvispens degkrokar. Tillsätt resten av mjölet (men spara ca 1 dl till utbakning) och fortsätt att arbeta degen i 5-10 minuter. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie i 30 minuter.
  3. Häll ut degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 delar. Rulla till bullar (så gott det går, det är ganska kladdigt), lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Bröden bör svalna helt innan du skär upp och äter dem. De är godast nybakta, så stoppa in allt som inte går åt direkt i frysen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *