Mackor,  Middag på max 30 minuter

Middagsbruschetta med panngrillad sparris, prosciutto och mozzarella

Bruschetta med grillad sparris, prosciutto och mozzarellaIbland är det enkla det allra godaste. Den här middagen tar 15 minuter att svänga ihop men slår det mesta. För mig smakar den försommar. Äts med fördel utomhus med syrendoft i näsan och något gott i glaset!

Skriv ut recept
Middagsbruschetta med panngrillad sparris, prosciutto och mozzarella
Bruschetta med grillad sparris, prosciutto och mozzarella
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
portion
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
portion
Ingredienser
Bruschetta med grillad sparris, prosciutto och mozzarella
Instruktioner
  1. Hacka tomaterna och basilikan. Blanda med en skvätt olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  2. Grilla sparrisen i olivolja i en grillpanna. Värmen ska vara hög. Det tar bara ett par minuter. Strö över lite flingsalt och lägg sparrisen åt sidan.
  3. Skala och dela vitlöksklyftan och gnid in brödet med den. Grilla sedan brödet i olivolja i grillpannan på hög värme. Någon minut räcker, bara så att det får lite färg och god grillsmak.
  4. Lägg de hackade tomaterna på brödet och servera med sparrisen, ett par skivor mozzarella och lite prosciutto.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *