Middagsbruschetta med panngrillad sparris, prosciutto och mozzarella
Ibland är det enkla det allra godaste. Den här middagen tar 15 minuter att svänga ihop men slår det mesta. För mig smakar den försommar. Äts med fördel utomhus med syrendoft i näsan och något gott i glaset!
Tillagningstid | 15 minuter |
Portioner |
portion
|
Ingredienser
- 1 näve körsbärstomater (eller 1-2 smakrika vanliga tomater)
- 1 näve basilika (färsk)
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 0,5 ciabatta (eller annat gott bröd, tex en skiva levain)
- 1 klyfta vitlök
- 5 sparris (färsk grön)
- 0,5 klump mozzarella
- 3 skivor prosciutto
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka tomaterna och basilikan. Blanda med en skvätt olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
- Grilla sparrisen i olivolja i en grillpanna. Värmen ska vara hög. Det tar bara ett par minuter. Strö över lite flingsalt och lägg sparrisen åt sidan.
- Skala och dela vitlöksklyftan och gnid in brödet med den. Grilla sedan brödet i olivolja i grillpannan på hög värme. Någon minut räcker, bara så att det får lite färg och god grillsmak.
- Lägg de hackade tomaterna på brödet och servera med sparrisen, ett par skivor mozzarella och lite prosciutto.